Пропускане към основното съдържание

Аксесоари за кухнята

Традиционните кухненски аксесоари, които присъстват във всяко домакинство В случай, че сте любител на тестените изделия, то трябва задължително да притежавате няколко различни типа точила. Традиционната българска баница трудно се приготвя на ръце, не че не е възможно, но с подходяща точилка, то тя става по съвсем различен вкус. Точилките за баница могат да бъдат с всякакви размери, но са един от най-често срещаните аксесоари във всяка кухня.
Заговорихме за точилки, а няма как да не споменем за една млада дизайнерка от Полша, която проектира нестандартни точила за тестени изделия. С какво впечатляват те ли? С това, че са с гравирани надписи и елементи. Днес, през 2017 година, тенденцията е да сме по-бързи, а и ставаме все по-мързеливи, в този ред н а мисли, производителите и създателите често вземат предвид този факт.

Тези точила са готови за изготвяне на краен продукт, без да се налага да се обработват допълнително. Кухненски аксесоар, мечта за доста домакини, обичащи тестените изделия. Автор на този тип точилки е полякинята Зужиа Козерска. Различните видове аксесоари, нейно дело, са идеални за приготвяне на интересни формички – сладкарски изделия от всякакво естество.

Този тип аксесоар е впечатляващ и е само малка част от богатото разнообразие от артикули, помагащи на хората, обичащи кухнята. Друг важен аксесоар, който задължително присъства в традиционната българска кухня, като обзавеждане, това е поставка за за хляб. Вярно е, че в България, за разлика от редица държави, консумацията на хляб е силно завишена, но това идва още от едно време.

Преди самите поставки за хляб да станат актуални, преди десетки години, хлябът се съхраняваше в едни огромни сандъци. Мнозина от Вас, читателите, помнят, че с а виждали при бабите си подобни сандъци. Вярно е, заемаха доста пространство, но преди години, такова не липсваше. ПВЦ.

Съществуват още много традиционни аксесоари, които присъстват в българското домакинство, но тези, които описахме, са едни от най-интересните. Ако нещо от тях Ви липсва, то можете да си го набавите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фигури от гипсокартон за неповторим интериор

Снимка: Pinterest.com Направата на фигури от гипсокартон е нещо, което граничи с изкуство. При този тип оформление в помещенията, нещата далеч надхвърлят поставянето на окачени тавани и изработката на арки. Гипсокартонът е много благодатен материал за работа и позволява да се направят много и различни декоративни елементи, който да украсят таваните, стените или сами да бъдат оригинална фигурална преграда. Здравината и сравнително лесната техника на монтаж, придават допълнителна надеждност на този тип интериорни решения. В зависимост от сложността на това, което искате да се постигне, има различни възможности за оформяне и обработка на отделните листове. При изграждането на ниши и рафтове, които стоят естествено като неделима част от масивните стени, достатъчно е оразмеряване и изрязване на необходимите елементи под прав ъгъл. За да получите ефект на дъги, вълни и желаните извивки при гипсокартона, могат да се приложат съответно сух или мокър метод на огъване на листовете. То в д

Как се слага гипсокартон?

гипсокартон Вероятно сте се наслушали на това, колко е лесно да се сложи гипсокартон. С достатъчно информация по темата, вие наистина ще се убедите, че този практичен материал е благодат за строителството. Монтирането на листовете гипсокартон или гипсофазер се прави по един и същ начин за тавани и стени, които са вече изградени, масивни. Първата стъпка е да бъдат монтирани металните профили, които се закрепят с дюбели. Тези профили се подравняват и разполагат на равно разстояние един от друг, обичайно между 50 и 60 сантиметра. Важно е да се провери стената с нивелир преди монтирането на профилите, а след тяхното поставяне да се направят повторни замервания. Идеята тук е, че стените често са криви и неравни, но това се коригира безпроблемно след слагане на гипсокартон. Листовете от гипсокартон или фазер се разделят на две равни части и се монтират с дюбели за вече фиксираните профили на стените/таваните. Следва покриването на отвори и процепи с подходяща мрежеста лента,

Как се шпаклова гипсокартон?

Как се шпаклова гипсокартон? Без значение е дали сте решили да се пробвате сами в тази дейност или искате да сте наясно с работата на вашите майстори. Запознаването с шпакловката на гипсокартон, може да бъде от полза за по-широките общи познания или отработването на техника чрез която сами да си правите качествени ремонти. Нека започнем с това, че този строителен материал няма равен при стените с дефекти, там където само чистото шпакловане не би се справило достатъчно ефективно.  При вече монтираните листове гипсокартон, има един много деликатен и важен следващ момент. Това е запълването на всички фуги и процепи, които са се образували при поставянето. Те се шпакловат индивидуално и прецизно, запълнените отвори и процепи се покриват с армираща (мрежеста) лента, която ще предпази шпакловка та от пропукване след изсъхването.  Най-често се използва два различни вида мрежа за покриване на фугите по отделните плоскости и тези, които са при съединяването на листовете гипсокарт